Tässä on nyt ollut vähän kaikkee

Syksy on mennyt varsin vauhdikkaasti enkä ole ehtinyt pysähtyä juurikaan saati kirjoittaa tänne mitään. Lopetin kesän elokuvakeikan syyskuussa ja pidin muutaman viikon lomaa, sitten aloitin lokakuun alussa uuden työkeikan joka kestää ensi kevääseen saakka. Lomalla lähinnä laiskottelin, mutta ehdin myös viettää viikon Barcelonassa josta tuliaisiksi jäi flunssa ja plantaarifaskiitti oikeaan jalkaan. Plantaarifaskiitti on vaikeuttanut kävelemistä ja seisomista jonkin verran, mutta onneksi alkusyksystä oli myös hyviä kelejä, joten pyöräilin töihin aina kun mahdollista, koska se ei tuntunut rasittavan jalkaa niin paljon kuin kävely. Olin ollut monta vuotta ilman polkupyörää ja tottunut jo liikkumaan Helsingissä joka paikkaan joko jalkaisin tai julkisilla. Nyt syksyllä kun pyöräilin töihin muistin kuinka paljon itseasiassa pidänkin pyöräilystä, ja vähän harmitti että sesonki jäi osaltani varsin lyhyeksi (en ole talvipyöräilijä).

Lokakuussa alkanut työkeikka on osoittautunut erityisen stressaavaksi, ja se alkoi aiheuttaa minulle varsin pahoja unihäiriöitä jo paljon ennen kuvausten alkamista. Heräsin useamman kerran viikossa aamuyöstä, enkä saanut sen jälkeen yleensä enää unta. Jossain vaiheessa päädyin hakeutumaan lääkäriin sen vuoksi, mutta käynti oli jokseenkin turha koska mitään sellaista ohjetta en saanut mitä en olisi pystynyt googlettamalla löytämään itsekin. Päädyin kuitenkin aloittamaan meditoinnin uudestaan, vaikken sitä ole ihan joka päivä saanutkaan harjoitettua. Lääkäri määräsi minulle myös varmuuden vuoksi reseptin Mirtazapiniin, joka on alunperin mielialalääke mutta pieninä annoksina unettava. Lääkäri oli haluton määräämään varsinaisia unilääkkeitä näin nuorelle koska ne ovat helposti koukuttavia (enkä minäkään varsinaisesti lääkkeitä olisi halunnut vaan jotain muuta apua), ja etenkin kun minulla ei suoranaisesti ole pahoja nukahtamisvaikeuksia, vaan aamuyöheräilyä. En ole lääkettä vielä kokeillut, koska pelkään sen vaikuttavan seuraavan päivän työtehoon.

Plantaarifaskiittia hoidin aluksi netistä löytämilläni venytysohjeilla, kuten terveyskeskukseen soitettuani sain neuvoksi. Pahin kipu hellittikin noin viikon jälkeen, mutta sellainen kevyt jomotus viipyili useamman viikon. Kun kuvaukset alkoivat lähestyä iski minulle pieni paniikki, koska tajusin että joudun seisomaan pahimmillaan 10 tuntia päivässä seuraavat kolme kuukautta. Sain akuuttiajan fysioterapeutille, mikä oli onni koska hänen ohjeillaan ja jalan teippaamisella kipu on lähes kokonaan kadonnut, vaikka olen viime viikolla seissyt jo neljä päivää kuvauksissa. Suosittelen siis kaikille joille tämä ikävä vaiva iskee, että hakeutuisitte mahdollisimman pian akuuttivaiheen jälkeen fysioterapeutille, joka antaa teille yksilölliset ohjeet vaivan hoitoon.

Töissä meillä on kiinnostavat ajat edessä, sillä liittomme on perjantaina antanut lakkovaroituksen parin viikon päähän ja asettanut voimaan ylityökiellon. TES-neuvottelut eivät ole sujuneet hyvin ja ilmeisesti työnantajapuoli on ollut haluton antamaan mitään myönnytyksiä asiassa. Kiinnostavaa tämä on siksi, että minun tulisi kuvauspäivien jälkeen vielä käyttää työaikaa siihen, että tekisin seuraavien viikkojen kuvausaikatauluja, mutta nyt se ei tietenkään ole mahdollista. Tosin olen huomannut muutenkin, että minulla ei tahdo riittää päivässä tunnit tahi energia jos minun pitää koko talvi toimia niin että olen päivät kuvauksissa ja illat teen suunnittelutyötä. Eli toisaalta tämä ylityökielto tuli sopivaan saumaan, sillä nyt työnantajan on pakko tehdä muita järjestelyitä mikäli haluaa että kaikki työt tulee tehtyä ja että ryhmällä on jonkinlainen aikataulu mitä kuvataan milloinkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s