Verikokeen tulokset

Kävin tällä viikolla verikokeissa tarkistuttamassa onko kolesteroli liikahtanut mihinkään vuosi sitten tehtyjen kokeiden jälkeen. Terkkari heitti kaupan päälle myös sokeri- ja maksa-arvotestit, koska ylipaino.

Tulokset oli suoraan sanottuna lannistavat. Olen pyrkinyt vähentämään lihan syömistä, koska niin lekuri neuvoi mua vuosi sitten tekemään kokonaiskolesterolin sekä LDL:n (huono kolesteroli) ollessa tuolloin koholla. Ja olenkin mielestäni onnistunut vähentämään lihaa ruokavaliossani melko mukavasti, mutta sain terkkarilta kuulla että eipä siitä kummempaa hyötyä ole ollut.

Sokerit, maksa-arvot ja hemoglobiinit olivat onneksi kunnossa, mutta kolesteroli on edelleen koholla ja LDL:n määrässä on tapahtunut vain marginaalinen parannus. Kaikeksi pahaksi HDL (hyvä kolesteroli) oli myös laskenut ja triglyseridit olivat koholla, mikä voi kuulemma kertoa siitä että paino on nousussa.

Lääkkeeksi etenkin tuohon triglysereiden nousuun sain omega3:n määrän lisäämisen ruokavaliooni. Eli rypsiöljyä, saksanpähkinöitä ja pellavansiemeniä pitäisi nyt upotella vähän sinne sun tänne aterioilla. Ja tietenkin terkkari muistutteli että ylipainokin on huono kolesterolille, ettei pääsisi unohtumaan että olen läski.

Tiedän ettei pitäisi tällaisesta lannistua, mutta kun tuntuu että nämä minun vähittäiset elämäntapamuutokseni eivät näy missään, ei painossa tai verenkuvassa, niin hetkittäin sitä miettii että mikä pointti tässä edes on.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s